2017. február 26., vasárnap

TIT-TELC nyelvvizsga









 TIT-TELC nyelviskola


 Idegennyelvi oktatás
A külföldi befektetők, valamint az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetősége elengedhetetlenné teszi a nyelvtudást. A tanfolyamok alap,- közép,- és felsőfokú nyelvvizsgára készítenek fel, de igény esetén szakmai nyelvet is oktatunk.
  • államilag elismert és nemzetközi nyelvvizsga megszerzésére irányuló angol nyelvoktatás alap,- közép,- és felsőfokon
  • államilag elismert és nemzetközi nyelvvizsga megszerzésére irányuló német nyelvoktatás alap,- közép,- és felsőfokon
  • nemzetközi nyelvvizsga megszerzésére irányuló francia és olasz nyelvoktatás

Nyelvvizsgáztatás
EGY VIZSGÁVAL KÉT BIZONYÍTVÁNY!
Nemzetközi és államilag elismert "C" típusú nyelvvizsga bizonyítvány szerezhető.
  • Angol nyelvből alap,- közép,- és felsőfokon
  • Német nyelvből alap,- és középfokon
  • Francia és olasz nyelvből középfokon nemzetközi bizonyítvány, amit honosítani kell.

TIT ELC - TELC Nemzetközi nyelvvizsgahely
Az ELC Európa számos országában elfogadott nyelvvizsga, mely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ 2001. május 8-án kelt AK-VI/1/2000. sz. határozata alapján - hazánkban elsőként - államilag elismert nemzetközi nyelvvizsga, melyet minden egyetem és főiskola elfogad a diplomához. Ez az elismertség az angol és német nyelvvizsgákra vonatkozik.

Jelentkezés feltételei
 A 137/2008. (V.16.) Korm. rendelet alapján a nyelvvizsgára minden, a jelentkezés naptári évében 14. életévét betöltött személy jelentkezhet.
A vizsgára való jelentkezését megteheti online.

** 
A TELC nyelvvizsgái egynyelvű vizsgák (nincs fordítás), amelyekről a vizsga szintjének megfelelő szintű kimenet (bizonyítvány) szerezhető (tehát egy középfokú vizsgán például csak középfokú bizonyítvány szerezhető, gyengébb teljesítmény esetén nem tudunk alapfokú bizonyítványt kiadni).

A Telc nyelvvizsgákon nem használható szótár. A vizsgázók részére alapvetően a ceruza és a toll együttes használatát biztosítjuk a vizsga satírozós részén! A Telc írásbeli vizsgáin a vizsgázók válaszlapját (a válaszlap a minta-feladatsoroknak is része, ott megtekinthető) gép (szkenner) javítja, a válaszokat nem kell leírnod, csak lehetőségek (pl. a) – d)) közül választanod.
A TIT-TELC Nyelvvizsgaközpont a jogszabálynak megfelelően a 2014. május 31-ei vizsgától kezdve minden olyan esetben készít hangfelvételt a nyelvvizsgák beszédkészség részén, ahol a jelentkezők ehhez hozzájárulnak. A hozzájárulásról a vizsgára történő jelentkezéskor nyilatkoznak a vizsgázók.
A vizsgák javítását maximális megbízhatósággal igyekszünk elvégezni. Természetesen előfordulhat, hogy kétséged támad az eredménnyel kapcsolatban. Ilyenkor az eredmény felülvizsgálatát kérheted. Erről a vizsgaszabályzatban olvashatsz részletesen.


http://telc.hu/
*****

2017. februártól akkor sikeres a komplex vizsga, ha a vizsgázó az írásbeli és a szóbeli vizsgarészen összesen eléri a 60 %-ot (198 pont) és legalább a 40%-os eredményt az egyes készségeknél (olvasás, levélírás, hallás utáni értés, beszédkészség) is. Így kapja meg a vizsgázó a végleges pontot (maximum 330 pont), illetve százalékos eredményét. A vizsgázó ilyenkor sikeres nemzetközi és államilag elismert komplex bizonyítványt kap.
Amennyiben a vizsgázó komplex vizsgára jelentkezett, de csak a szóbeli vagy az írásbeli vizsgarészen éri el a legalább 60 %-os teljesítményt, nemzetközi és magyar részbizonyítványt is kap (írásbeli vagy szóbeli).


A viszga részei:  http://www.metisz.hu/telc/vizsgareszek.php
Mintafeladatok:

****

Fehérváron most nincs vizsga, de talán később igen, érdemes érdeklődni a helyieknek.

TIT Fejér Megyei Egyesület Székesfehérvár, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
titfejer@gmail.com
 (22) 311-438
http://www.tit-szfvar.hu/tit-telc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.