2022. június 10., péntek

Diploma, felvételi, munkaválallás külföldön - Cambridge nyelvvizsga


 Cambridge ESOL nyelvvizsgákat több országban elfogadják felvételinél, diplománál és munkavállalásnál, 2003 óta pedig Magyarországon is akkreditált, így nem kell honosítani: egy nemzetközi és egy államilag elismert bizonyítványt is kaptok. Budapesten és vidéken összesen tizenegy helyszínen vizsgázhattok, évente általában három időpontot hirdetnek márciusban, júniusban, illetve decemberben.


Általános nyelvvizsgákat az A2-es szinttől a C2-esig hirdetnek. Államilag elismert, alapfokú nyelvvizsgát a B1-es szintű PET-vizsgáért, középfokút a B2-es szintű FCE-vizsgáért, felsőfokút pedig a C1-es szintű CAE-, illetve a C2-es szintű CPE-vizsgáért kaphattok, akkor, ha minden készségre legalább 40 százalékot kaptok, és összesen megszerzitek minimum a pontok 60 százalékát.

Ha kiemelkedő eredményt értek el, eggyel magasabb szintű bizonyítványt, ha pedig csak néhány ponttal értek el gyengébb eredményt annál, mint amilyen szintre jelentkeztetek, eggyel alacsonyabb minősítést kaphattok - ez az államilag elismert nyelvvizsgákra ugyanakkor nem vonatkozik. A külföldi egyetemeken általában a CAE vagy a CPE vizsgát várják el.

A vizsgák öt részből állnak: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség, beszédkészség. Cambridge nyelvvizsgaközpontjának oldalán minden szinten találtok mintafeladatokat: a középfokú (B2) FCE-vizsgára itt, a felsőfokú (C1) CAE-vizsgára pedig itt készülhettek. A C2-es szintű CPE-vizsgához itt találtok mintafeladatokat. Az examenglish.com honlapon is gyakorolhattok: egy-egy feladatsort oldhattok meg minden szinten.

Mintafeladatok nyelvvizsgára készülőknek

ELTE ITK - Rigó utcai nyelvvizsga

BME-nyelvvizsga

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

City & Guilds Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont

Euroexam

ECL-nyelvvizsga

TELC-nyelvvizsga

IELTS

A Goethe Intézet nyelvvizsgái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.