2024. január 9., kedd

Success - Angolt tanulni - Belső motiváció és SMART célok

 Angolt tanulni ... azt is jelenti, tanulni tanulni.  

Amikor görcsösen akarod, nem fog menni. Ilyenkor meg kell engednünk magunknak az aktív, más irányú pihenést.  Fontos a cél, a kis lépések is, és az, hogy hiszel magadban. Bízol a képességeidben.  Fejleszted a készségeket: speaking, reading, listening, writing. 



Amikor fáradsz, már nem tudsz koncentrálni, már nem érzed se az örömöt, se a kihívást: akkor egy pillanatra el kell engedni a fókuszt, és valami mást csinálni, ami örömmel tölt el. Pihenni. :-) Szerintem ez a legnehezebb. Mert arra kondicionáltak, hogy muszáj. Úgy pedig elég nehéz a tanulás.

Amikor elemedben vagy, akkor csak jó belemerülni és élvezni. Amit szeretsz csinálni, abban hamarabb érsz el eredményeket! 

Ha azt hiszed, hogy meg tudod csinálni, igazad lesz.
Ha azt hiszed, nem tudod megcsinálni, akkor is igazad lesz. 

A tehetség csak belépő a siker világába. A következetesség, a kitartás, a céltudatosság, a belső motiváció tart meg az úton, a célod felé. Élvezd a cél felé tartó utat.

Kérdezd meg magadtól: mennyire fontos ez nekem egy 10-es skálán, ha a 10 az égetően fontos?Kérdezd meg magadtól, mennyire sürgős megoldani azt, hogy okosan tanulj, ne legyen nyűg?  1-10-ig.

"Én úgy tapasztalom, hogy el kell merülni benne, nem egyszer, hanem rendszeresen. Ez az elmerülés szerintem mindenkinek más, mert sokfélék vagyunk, sokféle módon tanulunk. A lényeg nekem az, hogy legyen időm a belemerülésre, amikor kizárólag a gyakorlásra, a nyelvre figyelek."

Hogyan lopsz rá időt? Inkább napi 15 perc ismétlés, mint egy héten egy óra. A begyakorlást bízd profi, szakértő, empatikus tanítóra.

Mi hajt akkor is, amikor mások alszanak, buliznak?
Mik az apró céljaid és a nagy álmaid? 

Mi az igazi cél? Ott a lelkünk mélyén, őszintén, vajon mire vágyunk? Fesd le a képet magadban és őrizd meg. Tartsd a  szemed a célon. 

“Kétféle dolgot lehet akarni: azt, amit lehet és azt, amit nem lehet… Olvasni lehet akarni, de ha az ember azt akarja, hogy emlékezzék az olvasottakra, azt nem lehet akarni”. Feldmár András

Rédling Márta magántanár, coach

Kompetencia alapú - Blended learning, ifjúsági személyes és online tréningek - Önbizalom, Matek, Angol, Kommunikáció, Karrier - Középsulis Felvételire, Érettségire, nyelvvizsgára

20+ év gyakorlattal 2000+ sikeres tanítvánnyal - 

Hiszek benned. KÉPes vagy. Menni fog. Kezdj neki. Plusz anyagot PDF-ben biztosítok. És hozhatod a kedvenc vagy épp nem kedvenc angol könyved is.

Veled és nem helyetted.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.