2015. április 30., csütörtök

The English Alphabet of learning languages - Nyelvet tanulni jó!

Minden dicsőség abból származik, hogy mersz belekezdeni!


Feszült a tempó, makacs a tananyag, s nyom, feszít az otthoni, iskolai vagy a munkahelyi elvárások sora, dicsérő, inspiráló szó a holdban, megrovó, elváró, ítélő bőven,  s túl sokan mondják: kevés vagy, nem vagy jó...
... még a végén elhiszed, hogy nem tudsz kitörni s tenni az álmaidért...

Néha annyira egyszerű változtatni a megszokotton.  Először is elhatározni kell. Aztán kis lépések, apránként megvalósult célok, ahogy az angol mondja: Babysteps. Az irreális célokat kicsit elérhetőbbé kell változtatni. Finomítani, kalibrálni, centírozni.
A tények tükrében átgondolni.
Időt szánni, csiholni, kihasználni az állóidőket, letenni a nem hasznosat.

Aztán a tettek tükrében álmainkat céllá varázsolni, megvalósítani és bármit elérni.

Újat kipróbálni jó!

Mik a te mozgatórugóid?
S szerinted mi az, ami alapvető lehet egy sikeres felvételihez, munkalehetőséghez?

Melyik a fontosabb:  A tehetség vagy a szorgalom? Az akarat vagy a ráérzés? A görcsös vágy vagy a spontán és rugalmas (újra)tervezés?


S ha azt gondolod, a tudás elég a sikerhez, hamar rájössz, kell hozzá valami más is... szerinted mi?
Ha azt gondolod, elég a tehetség, vajon miért hagynak le és érik el céljaikat a kevésbé tehetségesek?

Keresd és találd meg magadban:

Alázat, Apró lépések művészete    Babysteps     Cselekvés     Döntés     Elhatározás, Elszántság     Érdekességek    Fordítás, Feliratos filmek     Guglizz!, Gyakorolj     Higgy a célodban, bízz magadban!       Ismételj!      Játssz!      Kitartás, Következetesség*      Lelkesedés     Mi a célod? Motiváció, Miért ne?     Ne maradj le!      Olvasás      Pozitívan!     Rendszeresség           Sikerélmény           Szeresd (meg!),
Szorgalom, Szenvedély     Türelem, Tanulás, Tolerancia    Utazz virtuálisan!      Vizsgálódj,   Zene és szövegek

(do it) Again and again,        Browse the web         (be) Consistent*, confident         (be) Devoted     Don't give up!        (be) Enthusiastic      Films       Games       (be) Humble     (be) Interested (in)    Just do it!       Keep going  on     Love it       (be self-) Motivated       Notice the specialities          (be an) Observer        Practise!      (be) persistent because of your purpose       Queen's English gives you massive bases       Repeat it, Revise weekly         Subtitles,  Searching  Success(ful)     Translate!       Understanding        Victories         Why not?        Xtreme tasks (doing crosswords)       YOU 100 % energy and passion     Zoom in - Deep into ... the dictionary..

Nem feladni! Szenvedély és szorgalom, gyakorlás és ismétlés, a tudás anyukája.... A tudás hatalom! A tudás önbizalmat ad!

100% kell belőled, az energiád és az időd (több, mint gondolnád)! Minden kezdet nehéz, de mihelyt megérzed, és apró sikerélményeket gyűjtesz, megszereted és továbbra is napi kapcsolatban maradsz önkéntelenül is a nyelvvel, fordítasz, jegyzetelsz és már napi 15 perc is elég lesz.

http://www.youtube.com/watch?v=va88nJMhwTM

EXCELLENCE and COMMITMENT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.