2015. április 14., kedd

Angol nyelvű állásinterjú kérdések + videók


Interview skills
Interview skills questions and answers
My interview questions


 Hasznos videók:
https://www.youtube.com/watch?v=iqeghm8Uut8
https://www.youtube.com/watch?v=t1RPmY3Xkdc#t=37





***********************************************

Questions - Kérdések
  1. Studying your CV we have mostly uncovered your path of life, but could you introduce yourself now telling us briefly about yourself.
    Miután megnéztük az önéletrajzát többnyire megismertük az Ön életútját, de most arra kérnénk, hogy mutatkozzon be nekünk, meséljen magáról röviden.
  2. Tell us about your studies and the qualifications you have.
    Meséljen tanulmányairól, megszerzett képesítéseiről.
  3. Do you have any plan to continue additional education?
    Vannak továbbtanulási tervei?
  4. Which subjects did you find the most interesting at University?
    Mely tárgyakat tanulta szívesen?
  5. Did you take on a job during your studies?
    Vállalt munkát a tanulmányai mellett?
  6. You are working now as ..., please describe your scope what is your responsibility, the daily tasks you face.
    Jelenleg .. ként dolgozik, részletezné, hogy pontosan mit is jelent ez a terület, mi a felelőssége, mik a napi feladatai?
  7. Tell us about your previous jobs highlighting the relevant professional experiences.
    Meséljen korábbi munkáiról, emelje ki a releváns szakmai tapasztalatokat.
  8. How do you feel about your present job? Tell us the part of it you are happy with.
    Milyen a jelenlegi munkája? Mesélne arról, amit szívesen csinál?
  9. Why have you decided to leave this position?
    Miért döntött úgy, hogy új állás után néz?
Help & Answers - Válaszok
At present I am employed as ... - Jelenleg ... - ként dolgozom
For the last 5 years I have worked as ... - Az elmúlt 5 évben ... - ként dolgoztam
Between 2004 and 2006 I have worked as ... - 2004 és 2006 között ... ként dolgoztam
work experience - munkahelyi gyakorlat
sector - gazdasági ágazat, szektor
employer - munkáltató
jobholder - közalkalmazott
civil servant - köztisztviselő
at work - munkában, munkahelyen
temporary job - ideiglenes munka
a job of high responsibility - felelősségteljes munka
position - beosztás
unemployed - munkanélküli
to be proud of - büszkének lenni vmire
to manage - irányítani, menedzselni
to achieve - elérni
successful - sikeres
challenging - kihívást jelentő
supervisor - csoportvezető
head of department - osztályvezető
study - tanulmány
IT skills - számítógépes jártasságok
command of a language - nyelvismeret
computer skills - számítógépes ismeretek
qualification - szakképzettség
part-time job - részidős állás
work experience - munkahelyi gyakorlat 

****

Állásinterjú angolul


HELLO!!!
HELLO!!!

 Állásinterjú
Forrás:http://londonspecialista.hu/hu/allasok/allasinterju

Ha a szakmai önéletrajzunk elegendő volt ahhoz, hogy az ajtón beléphessünk, készüljünk fel rá, hogy a korábbi jó benyomást megőrizzük, illetve lehetőség szerint tovább javítsuk.

Amire érdemes odafigyelned

  • Biztosítsunk elegendő időt arra, hogy megtaláljuk az interjú helyszínét, ellenőrizzük a címet, a nevet, és ha nem vagyunk ismerősek a környéken, az odavezető utat is. Az első és legfontosabb szabály: Pontosan érkezni!
  • A beszélgetés előtt frissítsük fel ismereteinket a cégről (gyakori hiba, hogy a jelöltek nem tájékozódnak előzetesen az adott szervezetről).
  • Készüljünk fel a várható kérdésekből (ezek szinte mindig ugyanazok).
  • Mielőtt részt veszünk egy interjún, olvassuk át az önéletrajzunkat, hogy az abban szereplő tényekkel megfelelően tisztában legyünk, és ismertetni tudjuk, ha a felvételiztető rákérdez.
  • Az önéletrajz összefoglalja eddigi eredményeinket, mégsem összegzi mindazt, amit a későbbiekben el kell mondanunk önmagunkról. Valószínűleg magyarázattal kell szolgálnunk egyes részekre, amelyek a másik fél számára nem voltak egyértelműek, világosak.

Köszönés, bemutatkozás

  • Már a belépéssel vélemény alakul ki rólunk a cég képviselőjében. Éppen ezért ajánlott a határozott fellépés. Nekünk ajánlott előre köszönni, közben a köszöntött szemébe nézni. 
  • Kézfogásunk legyen határozott. Bemutatkozáskor nevünket jól érthetően mondjuk el, ha első hallásra nem értjük a bemutatkozó nevét, inkább kérdezzünk rá még egyszer.
  • Ne üljünk le azonnal az első székre, a vendéglátónknak kell hellyel kínálnia.

A legfontosabb viselkedési szabályok

  • Tartsuk szem előtt, hogy személyiségünket szeretnék megismerni, ezért legyünk őszinték. Eredményeink hangsúlyozása nem utal önteltségre, ha tetteink magunkért beszélnek, és ha nem próbáljuk meg foggal-körömmel reklámozni magunkat.
  • Kerüljük a töltelékszavak használatát, igyekezzünk mondanivalónkat röviden, tömören és érthetően megfogalmazni. A válaszoknál kerüljük a rövid, egyszavas reakciókat. Sem a halk, motyogó, sem pedig a túlságosan harsogó beszéd nem túl kellemes, óvakodjunk a túlzott gesztikulációtól.
  • Semmiképp ne vágjunk beszélgetőpartnerünk szavába, várjuk ki, míg befejezi a mondandóját. Ne próbáljuk meg átvenni az irányítást. Üljünk kényelmesen, amennyire azt az adott helyzet lehetővé teszi. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy túl lazának kell látszani.
  • Ne jöjjünk zavarba a helyzet miatt! A szituáció tiszteletadást követel meg tőlünk, de minél inkább sikerül egyenrangú felekként szót értenünk, annál inkább figyelnek ránk.
  • Ha a kérdező nagyon hivatalos, tartsuk mi is a távolságot. A legtöbb esetben a visszafogott viselkedés célravezető. Akármilyen legyen is a helyzet, hallgassunk ösztöneinkre és törekedjünk arra, hogy mondandónk tartalma ugyanaz maradjon. Minél könnyedebb a beszélgetés, annál biztosabbak lehetünk a dolgunkban.
  • Tartózkodjunk azoktól a sablon válaszoktól, amelyeket a kérdező már sokszor hallott.
  • Ha túl sok kérdést teszünk fel, az elterelési hadműveletnek tűnhet. Ha valóban vannak lényeges kérdéseink, azokat nyugodtan feltehetjük az interjú végén, amikor a kérdező lehetőséget biztosít erre.
  • A beszélgetés végén rákérdezhetünk arra, hogy az interjút követően mi a következő lépés.

A jelentkező testbeszéde

  • A pályázóknak meg kell kísérelniük, hogy nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak látsszanak a beszélgetés alatt. Törekedni kell a nyugodt, természetes testtartásra és viselkedésre, valamint a szemkontaktus kialakításra és tartására a partnerrel.
  • A beszélgetés nagy részében nézzünk a beszélgetőpartnerünk szemébe. Ha gondolkodunk, elvehetjük tekintetünket, viszont a válasznál, vagy az interjúztató kérdésénél újra nézzünk a szemébe.
  • Oda kell figyelnünk testtartásunkra is: ha túlságosan összehúzzuk magunkat, azzal félénkséget fejezünk ki. Hölgyeknél ajánlott a kicsit zártabb, férfiaknál a kicsit nyitottabb lábtartás.
  • Alapszabály, hogy természetesen gesztikuláljunk, ugyanis ha néhány betanult mozdulatot teszünk, az általában nincs összhangban személyiségünkkel, és ez rossz benyomást tesz partnerünkre.
  • Igyekezzünk elkerülni rossz szokásainkat (Pl.: körömrágás), ne dohányozzunk és ne rágógumizzunk. Az interjú alatt ne babráljunk a kezünkkel és semmilyen más eszközzel, ne zörögjünk, mert ez széttördeli a kommunikációt, zavaró volta miatt rossz pontot jelenthet nekünk.
  • Próbáljuk kontrollálni arckifejezéseinket is. Sem a pókerarc, sem a túl beszédes arckifejezés nem előnyös. Mellőzzük a szélsőséges reakciókat.
  • A szakmai felkészültség és a megnyerő személyiség mellett a megfelelő öltözködés és viselkedés is hozzájárulhat ahhoz, hogy az interjú sikeres legyen, ugyanis a megfelelő ruházat segít a kedvező benyomás kialakításában.
  • Mind a férfiak, mind a nők öltözködésére érvényes az alapszabály, hogy a ruha ne legyen túlzottan feltűnő vagy kihívó, viszont legyen elegáns. Már az öltözködésből ki kell derülnie, hogy a pályázó számára fontos ez a felvételi elbeszélgetés. Olyan ruhát viseljünk, amelyben jól érezzük magunkat, hiszen egy interjú folyamán sok mindenre kell figyelni, ezért fontos, hogy a kényelmetlen ruha vagy cipő ne vonja el figyelmünket a lényeges dolgokról.

Körülmények, amelyekre mindenképp érdemes kitérni

  • A jelentkezőnek törekednie kell arra, hogy tájékoztassa a másik felet arról, hogy milyen a megpályázotthoz hasonló, vagy azzal lényegében azonos-munkaköröket látott el korábban, milyen szakirányú végzettséggel rendelkezik, milyen kiegészítő, az adott pozícióban jól hasznosítható ismeretei vannak.
  • Ha olyan terveink vannak, amelyek jelentősen befolyásolják majdani munkaviszonyunkat, ezt mindenképp érdemes közölni, különösen akkor, ha nem rövid távú munkahelyet keresünk. Ilyen körülmény lehet például az esetleges továbbtanulás, hiszen elképzelhető, hogy ezt a munkaadó is támogatja, vagy épp ellenzi, és kizáró oknak tartja.
  • Tájékoztatni kell a leendő munkaadót azokról a tényezőkről, amelyek jelentősen hatnak a munkavégzésre (ha például vonattal járunk be a munkahelyünkre, ám a menetrend nem teszi lehetővé, hogy a munkakezdés meghatározott idejére megérkezzünk).
  • Nem lehet kihagyni a megbeszélésből a munkakörnek a próbaidő hosszának, a fizetés összegének, a munkába lépés kezdetének, illetve a munkavégzés helyének tisztázását sem, továbbá, hogy valóban legálisan: munkaszerződéssel, teljes bejelentett fizetéssel kívánják-e alkalmazni a jelentkezőt.
  • A felvételiztető minden kérdésére válaszolnunk kell, még akkor is, ha úgy érezzük, az nem korrekt, vagy diszkriminatív. Ez esetben a választ érdemes úgy megfogalmazni, hogy ne vessen rossz fényt ránk sem, de a másik felet se hozza kínos helyzetbe.
  • Ha azt a kérdést kapjuk, hogy régebbi problémáinkról, kudarcainkról meséljünk, erre is adjunk nyílt választ! A problémák ismertetésekor elmondandó, hogy hogyan oldottuk meg azokat., a kudarcok említéséhez pedig tegyük hozzá a tanulságot is, és azt, hogy a kudarcból szerzett tapasztalatokat hogyan sikerült felhasználni egy sikeres munkánál. Soha ne hibáztassunk kudarcainkért másokat, és kifejezetten tilos a jelenlegi munkahelyet és a főnököt szidni! Ha rákérdeznek, tapintatosan válaszoljunk úgy, hogy a főnök stílusa, vagy a munkahely jellege eltér az ízlésünktől, de nem érezzük ildomosnak rosszat mondani arról a helyről, ahol éveket töltöttünk.
  • A beszélgetés végén pedig tisztázni kell, hogy lesz-e következő forduló, melyik fél értesíti a másikat, illetve mikorra várható a döntés.

Angol nyelvű állásinterjú kérdések:

Interview skills
Interview skills questions and answers
My interview questions
TUTI TIPPEK

Legyünk készen arra, hogy magunkról beszéljünk. Az adott kérdésekre válaszoljunk, de nem túl hosszan. A lényegre törekedjünk. A válaszok után meggyőződhetünk róla, hogy kielégítőek-e a válaszaink. Inkább mindig kérdezzünk vissza.

Mindig időt nyerhetünk töltőszavakkal (anyway, so, I think, I believe stb.) vagy ha megkínálnak valamivel, azt elfogadjuk. Ha nem vagyunk egészen biztosak, hogy mit kérdeztek, inkább kérdezzünk vissza.

Mindig önmagunkat adjuk, mert később úgyis fény derül igazi személyiségünkre.

Legjobb, ha őszinték vagyunk, mert belekeveredünk valamilyen félreérthető szituációba, aztán csak a teljes elutasítás vár ránk.

Mindig tudjuk, hogy mit akarunk. Ne akarjunk "VALAMILYEN MUNKÁT". Az ideális és magabiztos pályázó mindig pozitív üzenetet hordoz. Akármilyen egyszerű poziciónál is.


LEGGYAKORIBB INTERJÚ KÉRDÉSEK

1. Tell me about yourself.
    VÁLASZ: Csak a lényeget mondjuk. Rövid, bár ne tőmondatokban
    feleljünk.

2. Tell me about your work experience.
    VÁLASZ: Tételesen soroljuk fel a CV-ben szereplő adatokat.

3. Why did you come to England?
    VÁLASZ: Ne azt mondjuk, hogy miért nem jó a hazánkban, hanem
    azt, hogy Angliában miért lenne jobb.

4. Tell me what you do in your spare time.
    VÁLASZ: Olyan tevékenységeim vannak, amelyek nem akadályozzák
    a munkámat. Legalábbis úgy gondolom.

5. When can you start?
    VÁLASZ: Immediately.

6. Do you have a UK bank account?
    VÁLASZ: Yes, I do. Bár ezt Angliában nem túl egyszerű elintézni. Legjobb
    ha a munkaszerződést visszük magunkkal. "Jótállót" is vihetünk
    magunkkal. Ez olyan személy, akinek az adott bankban huzamosabb ideje
    van bankszámlája.

7. How would your friends describe you?
    VÁLASZ: Csakis dicsérjük (ÓVATOSAN) magunkat.


Állás interjú kérdések és válaszok- állásinterjú angolul

ANGOL


 Felkészülés az állásinterjúra

Állásinterjú angolul



  • What's your name? / Mi a neve?
    My name is Lajos Nagy.  / A nevem Nagy Lajos. (angolban elöl van a keresztnév!)
  • Where were you born? / Hol született?
    I was born in Budapest. / Budapesten születtem.
  • When were you born? / Mikor született?
    I was born on the 2nd of February 1973. / 1973. február 2-án születtem.
  • How old are you? / Hány éves?
    I am 32 years old. / 32 éves vagyok.
  • What's your marital status? / Mi a családi állapota?
    I am married. / Házas vagyok.
    I am single. / Egyedülálló vagyok.
    I am divorced. / Elvált vagyok.
  • Do you have children? / Vannak gyerekei?
    Yes, I do. / Igen, vannak.
    No, I don't. / Nem, nincsenek.
  • Where did you study? / Hol tanult?
    I studied at .......... school. / ...... iskolában tanultam.
    I graduated at ELTE University in 1998. / Az ELTE-n diplomáztam 1998-ban.
  • What languages do you speak? / Milyen nyelveket beszél?
    I speak Hungarian and English. / Magyarul és angolul beszélek.
  • How long have you been learning English? / Mióta tanul angolul?
    I have been learning English for 2 years. / 2 éve tanulok angolul.
  • Where did you study English? / Hol tanult angolul?
    I had some private teachers and I studied autodidact. / Volt néhány magántanárom és autodidakta.
    I have learned from Teach Yourself books with cassettes and CDs. / A Tanulj magad könyvekből tanultam kazettákkal és CD-kel.
    I also use the Internet for learning English. / Az internetet is használom az angoltanulásra.
    I have an online English teacher, who lives in Budapest. We have 4 lessons a week. / Van egy online angol tanárom, aki Budapesten lakik. 4 óránk van hetente.
  • Where do you live? / Hol lakik?
    I live in Budapest. / Budapesten lakom.
  • What is your address? / Mi a címe?
    My address is 25 Petőfi street, Pécs. / A címem Pécs, Petőfi u. 25. (angolban fordított a sorrendje!)
    The postal code is: 8174 (egyesével) / Az irányítószám: 8174.
  • What's your phone number? / Mi a telefonszáma?
    My phone number is ……… / A telefonszámom:   ........ (egyesével kimondva! a nullát "ó"-nak mondják!)
  • What's your mobile phone number? / Mi a mobil száma?
    My mobile phone number is: 06 20 ....................... (egyesével)
  • What's your e-mail address? / Mi az e-mail címe?
    My e-mail address is: ........
    @= at
    .= dot

    • How do you spell it? / Hogyan betűzi?
    angol abc
  • What are your personal particulars? / Mik a személyes jellemzői? (belső tulajdonságok)
    I am smart and punctual. I am a good team member.
  • What do you know about IBM / our company? /  Mit tud az IBM-ről/ a cégünkről?
    IBM is an abbreviation of International Business Machine.
  • Firstly, would you introduce yourself shortly? / Először is bemutatkozna röviden?
    Yes, of course. My name is....... I have a wife and two sons. My wife is a teacher. My sons are students. They are 15 and 8 years old. We live in Budapest. I am an economist. I am 38 years old.
  • Thank you. Could you tell me what kind of a person you are? / Elmondaná milyen személyiség Ön?
    I am clever, intelligent, patient, hard-working. / Okos, intellingens, türelmes, keményen dolgozó vagyok.

    diligent= szorgalmas
    punctual, sharp= pontos
    smart= okos
    polite= udvarias
    kind, nice= kedves, rendes
    enthusiastic= lelkes
    energetic= energikus
  • Why did you choose this profession? / Miért választotta ezt a szakmát?
    I didn't choose it, it chose me. I chose this profession because it is interesting, challenging and well paid.
  • Where did you work? / Hol dolgozott? (before= ezelőtt)
    I worked at................After that I worked for....... Later........
  • How many workplaces did you have? / Hány munkahelye volt?
    I am between two jobs at the moment.
    I had a lot of workplaces.
  • Why did you have so many workplaces? / Miért volt olyan sok állása?
    I had a lot of workplaces because I wanted to have experience in different fields.
  • Here you are. / Tessék. (amikor átnyújtasz valamit. )
    Thank you. / Köszönöm.
    Your welcome. / Szívesen.
    Not at all. / Nincs mit.
    It's my pleasure. / Örömömre szolgál.
    It's all right. / Rendben van.
  • My English CV is in my bag. / Az angol önéletrajzom a táskámban van.
  • Did you leave your bag at home? / Otthon hagyta a táskáját?
    Yes, I did. / Igen.
  • Could you tell me what kind of a person you are? / Meg tudná mondani milyen személyiség Ön?
    I am energetic, kind and hard working. / Energikus, kedves és keményen dolgozó vagyok.
  • Why should we choose you? / Miért kéne Önt választanunk?
    Because I am your man. I can start immediately. / Mert én vagyok az Önök embere. Azonnal tudok kezdeni.
  • What makes you the right person for the job? / Mi teszi Önt a megfelelő személlyé erre az állásra?
    I am your best candidate because... / Én vagyok a legjobb jelölt, mert....


----------------------------------------------------------------

1. Why do you want to work here? / Miért szeretne itt dolgozni?
I enjoy working in my field. I see myself growing in it and contributing to the growth of the company I am working for.

2. What qualifications do you have for this job? / Milyen képzettsége van erre az állásra?
I have the necessary qualifications for this job. I am experienced and honest.
I have a business degree, 5 years experience in business administration, and I am familiar with all phases of this job.

3. I see from your application that you have not done this kind of work before. / Azt látom a pályázatából, hogy még nem végzett ilyen fajta munkát ezelőtt.
I have a few years experience in this field and I accept the going rate.

4. Why did you leave your last job? / Miért hagyta ott az utolsó munkáját?
I was hired on contract for 9 months which ended last month.

5. What kind of salary do you expect? / Milyen fizetést képzel el?
Many of the responsibilities in my previous job were similar to this position. In addition, I am hardworking, fast learner and I can learn the new responsibilities in no time.

6. How many days did you miss in your last job? / Hány napot hiányzott az utolsó munkahelyén?
I hardly miss work. I only missed 2 days last year.

7. Tell me about your strengths. / Meséljen az erősségeiről!
I am hardworking, reliable, accurate and punctual.

8. Do you have any weaknesses? / Vannak gyengeségei?
I need to brush up on my typing skills. I have bought a typing software package and I plan to practise it regularly to gain speed.

9. What hours can you work? / Hány órát tud dolgozni?
I am available to work any time and day. I can also work overtime with a day’s notice.

10. What are your long-term goals? / Mik a hosszú távú céljai?
I have found the customer service personnel very knowledgeable, friendly and helpful. I would like to be part of such a team.



Van ám még: 
Haladóknak: 
Typical interview questions:
  •What are your long-range goals and objectives? / Mik a hosszú távú céljai és tervei?
What are your short-range goals and objectives? / Mik a rövid távú céljai és tervei?
How do you plan to achieve your career goals? / Hogyan tervezi elérni a karrier céljait?
What are the most important rewards you expect in your career? / Mi a legfontosabb eredmény amit elvár a karrierjében?
Why did you choose the career for which you are preparing? / Miért választotta ezt a karriert amire készül?
What are your strengths, weaknesses, and interests? / Mik az erősségei, gyengeségei, érdeklődése?
How do you think a friend or professor who knows you well would describe you? / Mit gondol, egy barátja, professzora, aki ismeri Önt hogyan jellemezné?
Describe a situation in which you had to work with a difficult person (another student, co-worker, customer, supervisor, etc.). How did you handle the situation? Is there anything you would have done differently in hindsight?
Írjon le egy szituációt amikor egy nehéz emberrel kellett dolgoznia ( másik diák, munkatárs, kliens, ellenőr, stb.) Hogy kezelte a szituációt? Tenne valamit másképp? 
What motivates you to put forth your greatest effort? Describe a situation in which you did so.
Mi motiválja arra, hogy a legnagyobb erőfeszítést megtegye? Írjon le egy szituációt, amikor így tett. 
In what ways have your college experiences prepared you for a career?
Főiskolai tapasztalatai hogyan készítették fel a karrierjére? 
How do you determine or evaluate success?
Hogyan határozná meg és értékelné a sikert? 
In what ways do you think you can make a contribution to our organization?
Mit gondol, milyen módon tudna hozzájárulni a szervezetünkhöz? 
Describe a contribution you have made to a project on which you worked.
Írja le hogyan járult hozzá egy project-hez amin dolgoztak.
What qualities should a successful manager possess?
Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy sikeres manager-nek?
Was there an occasion when you disagreed with a supervisor's decision or company policy? Describe how you handled the situation.
Volt olyan alkalom, hogy nem értett egyet a főnöke döntésével vagy a cég filozófiájával? Írja le hogyan kezelte a helyzetet!
What two or three accomplishments have given you the most satisfaction? Why?
Mondjon 2-3 olyan eredményt ami a legnagyobb megelégedéssel tölti el! Miért?
Describe your most rewarding college experience.
Írja le a legeredményesebb főiskolai tapasztalatát!
What interests you about our product or service?
Mi érdekli Önt a termékünkben vagy szolgáltatásunkban?
Why did you select your college or university?
Miért ezt a főiskolát vagy egyetemet választotta?
What led you to choose your major or field of study?
Mi vezette arra, hogy ezt a szakot válassza?
What college subjects did you like best? Why?
Melyik főiskolai tantárgyat szerette a legjobban? Miért?
What college subjects did you like least? Why?
Melyik főiskolai tantárgyat szerette a legkevésbé? Miért?
If you could do so, how would you plan your academic studies differently?
Ha megtehetné, hogyan tervezné meg másképp a felsőfokú tanulmányait?
Do you think your grades are a good indication of your academic achievement?
Gondolja hogy a jegyei jól tükrözik a tanulmányi eredményeit?
What have you learned from participation in extracurricular activities?
Mit tanult az iskolán kívüli tevékenységei során?
In what kind of work environment are you most comfortable?
Milyen munkakörnyezet az Ön számára a legmegfelelőbb?
How do you work under pressure?
Hogyan dolgozik nyomás alatt?
Describe a situation in which you worked as part of a team. What role did you take on? What went well and what didn't?
Írjon le egy szituációt amikor egy csapat tagjaként dolgozott. Milyen szerepe volt? Mi ment jól és mi ment rosszul?
In what part-time, co-op, or summer jobs have you been most interested? Why?
Milyen részmunkaidős, alkalmi és nyári munkákat végzett? Miért?
How would you describe the ideal job for you following graduation?
Hogyan jellemezné az ideális állást a diplomázása után?
Why did you decide to seek a position with this organization?
Miért döntött úgy, hogy állást keres ennél a szervezetnél?
What two or three things would be most important to you in your job?
Mi a 2-3 legfontosabb dolog Önnek egy állásnál?
What criteria are you using to evaluate the organization for which you hope to work?
Milyen kritériumok alapján értékeli a céget ahol dolgozni szeretne?
Will you relocate? Does relocation bother you?
Elköltözne? Zavarja, ha költöznie kell?
Are you willing to travel?
Hajlandó utazni?
Are you willing to spend at least six months as a trainee?
Hajlandó minimum 6 hónapot gyakornokként eltölteni? 





Te mit kérdezz?

Az egy dolog, hogy az interjú elején végig Téged kérdeznek. De a végén felteszik a kérdést, hogy van-e kérdésed. Na, ilyenkor mit is kérdezz? Itt van néhány jó ötlet.

Questions to Ask the Interviewer
The interview is a two-way process. The company interviewing you will want to find out whether you are suitable to the position and you will want
to find out if the company and position are right for you.
You should therefore ensure that you have enough information to make up your mind whether you want the job. For example:

•    What will be my responsibilities ?/ Mik lesznek a feladataim?
•    Where will I fit into the overall organisational structure? / Hol lesz a helyem a teljes szervezeti rendszerben?
•    Who will I report to? / Kinek kell beszámolnom?
•    Where does he/she fit in the structure? / Hol lesz ő a rendszerben?
•    Who will report to me? / Ki fog nekem beszámolni?
•    How experienced are they? / Mennyire tapasztaltak?
•    What do you expect me to do in the first 6 months? / Mit vár el tőlem az első 6 hónapban?
•    What level of performance do you expect from me? / Milyen szintű teljesítményt vár el tőlem?
•    Who are your customers? / Kik az ügyfeleik?
•    Where is the company going? Upwards? Expansion plans? / Merre tart a cég? Felfele? Vannak terjeszkedési tervek?
•    What are the chances of advancement/promotion in this position? When? / Mik az előléptetési lehetőségek ebben a pozícióban? Mikor?
•    What will be my salary, benefits and bonuses? [Do not bring this up too early in the interview - wait until they are sold on you.] / Mennyi lesz a fizetésem, a prémium és a bónuszok? (Ezt ne hozd fel az interjú elején, várd meg míg ők beszélnek róla.)
•    Will travelling be required in this position? / Kell utazni?
•    Will relocation be required now or in the future? / El kell költözni most vagy a jövőben?
•    What training do you provide? / Milyen képzést biztosítanak?
•    When will you decide on the appointment? / Mikor dönt az időpontról?
•    What is the next step? / Mi a következő lépés?
  • When can I start? / Mikor kezdhetek?
  • How will you notice me about the result? / Hogyan fog értesíteni az eredményről?
Főnök a beosztottjához:
- Kovács, ezen a héten már ötödször késett a munkából! Tudja mit jelent ez?
- Akkor már biztos péntek van.


Általános jótanácsok az állásinterjúra

A CV-det (önéletrajz) tudd angolul is elmondani! Legyél pontos, jól öltözött, tiszta tetőtől talpig. Ez vonatkozik minden kiegészítőre: táska, cipő...
Folyékonyan és magabiztosan beszélj. Ne légy szerény, de ne is hazudj!

Otthon játszd el hangosan hogy mit fogsz magadról mesélni! Egészen addig, amíg ez gördülékenyen, folyamatosan nem megy. Ehhez kérheted egy barátod, vagy magántanár segítségét is. Tudj mesélni az előző munkahelyeidről, munkádról, feladataidról, céljaidról! Általában megkérdezik miért hagytad ott az előző munkahelyedet és miért akarsz pont ennél a cégnél dolgozni? Készülj fel a cégről!

Nézz utána az interneten, tudjál róla adatokat! Tájékozódj a munkádról! Vidd magaddal az álláshirdetést! Ha interneten láttad nyomtasd ki!
Keep smiling! / Mosolyogj!

Forrás: http://myenglish4you.jimdo.com/%C3%A1ll%C3%A1sinterj%C3%BA-angolul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.